top of page
 - För dig som är gravid -

Du som är gravid

Kroppen förändras på många sätt under en graviditet. Hållningen ändras på grund av att bysten växer och bäckenets position förändras, men också rörelsemönstret kan påverkas. Allt detta kan leda till att du får ont.

 

De olika muskelfibrerna i kroppen förändras på grund av dina hormoner och vävnaden luckras upp för att förbereda inför födseln. Hos vissa medför detta att man plötsligen blir fri från värk och kroppen känns toppen, medan det för andra kan medföra att man blir elastisk i vävnaden och det i sin tur börjar göra ont.

Den ena graviditeten är inte den andra lik.

 

Vävnaden blir känsligare då kroppen sprudlar av olika hormoner, exempelvis kan du lättare få blåmärken. Därför är gravidmassage en lite mjukare massage, där vi jobbar över längre tid utan att gå på för hårt för att vävnaden ska hinna mjukna i lagom takt. Allt för att du ska må så bra som möjligt under hela din graviditet.

 

Pilatesträning för dig som är gravid är upp till var och en att bedöma efter egen kapacitet och ambition. Träningen kommer dock att avlasta leder genom att alla muskler stärks. Att träna tidigt i en graviditet hjälper dig att återhämta dig snabbare efter förlossning än om du inte tränat alls. Även stretching kan hjälpa dig som är gravid,

eftersom din hållning kan förändras.

 

Vi erbjuder inga speciella pilatesklasser för dig som är gravid. Du är välkommen att delta i klasserna så länge som du känner dig trygg och orkar. Rådfråga oss gärna om du är tveksam och har funderingar.

För dig som inte vill delta i klasser är du hjärtligt välkommen till personlig träning där vi kan anpassa passet efter dig och dina förutsättningar (Läs mer om PT här).

bottom of page