top of page
- Lotorpsmetoden -

Lotorp

Lotorpsmetoden är en behandlingsform som inriktar sig mot andningsmuskulaturen. Den består både av behandling av musklerna och hemövningar för att lära patienten att andas på rätt sätt.

 

Metoden används för att behandla personer med lungsjukdomar såsom astma, KOL, cystisk fibros eller kvarstående besvär efter COVID-19. Behandlingen hjälper även människor med utmattningssyndrom, hosta, doft- och parfymallergi, astmaliknande symptom eller långvarig stress. Terapeuten behandlar muskler som används vid andning; muskler i bröst, rygg, runt revben, nacke/hals och mage. Dessa muskler är aktiva vid både in- och utandning. Vid exempelvis stress eller långvarig hosta påverkas dessa muskler och blir stela eller krampar. Bröstkorgen blir stel vilket gör att andningen försämras, andningen blir ytlig och det kan kännas svårt att andas. När detta uppstått hjälper vi kroppen till läkning genom att mjuka upp musklerna igen, att mobilisera revbenen och på så vis hjälpa kroppen att lättare kunna andas igen. 

 

Har du fler frågor om Lotorpsmetoden hör av dig till oss!
Läs mer på www.lotorpsmetoden.se

 

Lotorpsmetoden, andningsträning och Covid-19

 

Många patienter upplever efter att ha varit sjuka i Covid-19 långvariga besvär med stelhet i bröstkorgen, svårigheter med djupandning eller smärta i rygg och nacke. Efter påverkad andning, långvarig hosta och soff/sängliggande kan Covid-19 även efter tillfrisknandet leda till kvarstående problem med påverkan på andningsmuskulaturen. 

 

Upplever du bestående andningsproblem efter du blivit frisk igen från Covid-19 rekommenderar vi en Lotorpsbehandling.

 

Pilates och andningsträning kan också hjälpa dig. Pilates är en utmärkt metod för att öka rörligheten igen i en stel post-covid-kropp. Vi hjälper dig att träna på att andas normalt igen, men också på att använda andningen för att töja i stela muskler, då detta är en hjälpsam rehabilitering.

 

Hör av dig till oss för att boka Pilates-PT för att hjälpa dig med andningsmuskler och andningsmönster.

Boka online
bottom of page