top of page
 - Friskvårdsbehandlingar -
Header

Du kan betala alla våra friskvårdsbehandlingar med epassi.

Svensk klassisk massage

Medicinsk massageterapi

Våra terapeuter är alla utbildade

mediciniska massageterapeuter.

Vi jobbar framförallt behandlande, vilket innebär att vi hjälper dig som har besvär från rörelseapparaten. Massageterapeuter jobbar enbart med

kroppens mjukdelsvävnader.

Våra massageterapeuter har kunskap i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, biomekanik, anatomi, träningsfysiologi och träningslära. 

 

Utöver massage och stretch behärskar våra terapeuter en eller flera andra manuella metoder t.ex. koppning

eller triggerpunktsbehandling. 


Vi erbjuder även avslappningsmassage och gravidmassage.

Massagens goda effekter

  • Gör spända muskler mjuka och elastiska

  • Ökar blodcirkulationen i musklerna

  • Ökar lymfcirkulationen

  • Stärker immunförsvaret

  • Har en avslappnande effekt på kroppen

  • Ger en djupare och lugnare andning

  • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt

  • Ger en ökad kroppskännedom

  • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar

  • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang

  • Motverkar spänningar vid smärttillstånd

  • Motverkar stress

  • Har en lugnande effekt på nervsystemet

  • Ökar koncentrationsförmågan

  • Ökar kroppens allmänna välbefinnande

 - Medicinsk massageterapi -
 - Lotorpsmetoden -
Lotorpsmetoden

Lotorpsmetoden är en behandlingsform som inriktar sig mot andningsmuskulaturen. Den består både av behandling av musklerna och hemövningar för att lära patienten att andas på rätt sätt.

 

Metoden används för att behandla personer med lungsjukdomar såsom astma, KOL, cystisk fibros eller kvarstående besvär efter COVID-19. Behandlingen hjälper även människor med utmattningssyndrom, hosta, doft- och parfymallergi, astmaliknande symptom eller långvarig stress. Terapeuten behandlar muskler som används vid andning; muskler i bröst, rygg, runt revben, nacke/hals och mage. Dessa muskler är aktiva vid både in- och utandning. Vid exempelvis stress eller långvarig hosta påverkas dessa muskler och blir stela eller krampar. Bröstkorgen blir stel vilket gör att andningen försämras, andningen blir ytlig och det kan kännas svårt att andas. När detta uppstått hjälper vi kroppen till läkning genom att mjuka upp musklerna igen, att mobilisera revbenen och på så vis hjälpa kroppen att lättare kunna andas igen. 

 

Har du fler frågor om Lotorpsmetoden hör av dig till oss!
Läs mer på www.lotorpsmetoden.se

 

Lotorpsmetoden, andningsträning och Covid-19

 

Många patienter upplever efter att ha varit sjuka i Covid-19 långvariga besvär med stelhet i bröstkorgen, svårigheter med djupandning eller smärta i rygg och nacke. Efter påverkad andning, långvarig hosta och soff/sängliggande kan Covid-19 även efter tillfrisknandet leda till kvarstående problem med påverkan på andningsmuskulaturen. 

 

Upplever du bestående andningsproblem efter du blivit frisk igen från Covid-19 rekommenderar vi en Lotorpsbehandling.

 

Pilates och andningsträning kan också hjälpa dig. Pilates är en utmärkt metod för att öka rörligheten igen i en stel post-covid-kropp. Vi hjälper dig att träna på att andas normalt igen, men också på att använda andningen för att töja i stela muskler, då detta är en hjälpsam rehabilitering.

 

Hör av dig till oss för att boka Pilates-PT för att hjälpa dig med andningsmuskler och andningsmönster.

 - Koppning -
Koppning

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar muskulatur och bindväv på djupet. Med hjälp av sugkoppar och vakuum skapas ett undertryck. Koppen förs över vävnaden vilket effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven. Man kan sätta koppor på muskelknutor eller hjälpa till att t.ex lyfta en tight bindväv. Användningsområdena är flera. Koppning kan användas på hela kroppen förutom ljumskar, hals eller armhålor.

Koppning är bra för dig som klarar en vanlig massage, men inte lika optimalt för dig som går på blodförtunnande eller har en blödarsjukdom. 

 

Metoden används i flera olika delar av världen och är bland annat en del av traditionell kinesisk läkekonst för behandling av bland annat stela axlar, svullna ben och värk.

 

Har du fler frågor om koppning hör av dig till oss!

 - NMES -

NMES - Neuromuskulär elektrisk stimulering

NMES-behandling är en fysioterapeutisk metod som används för att stimulera muskler genom elektriska impulser. Impulserna får musklerna att dra ihop sig och sedan slappna av. NMES kan användas för rehabilitering och träning av muskler hos personer med olika medicinska tillstånd och skador. NMES används även som ett hjälpmedel för att återställa normal muskelfunktion och för att förbättra kroppens neuromuskulära kontroll.

Under en NMES-behandling placeras elektroder på hudens yta över de muskler som behöver stimuleras. Elektroderna är anslutna till en NMES-apparat som skickar elektriska impulser med specifik frekvens och intensitet genom huden och underliggande vävnad, för att nå muskelns motoriska nervändar. En av fördelarna med NMES-behandling är att den kan användas för att aktivera specifika muskler eller muskelgrupper i ett specifikt område.

*Vänligen notera att NMES-behandling inte ersätter traditionell muskelträning,

utan används som ett komplement till den.

bottom of page